Laat je iPhone of iPad vandaag nog repareren.

Service en kwaliteit!
Laat je iPhone of iPad vandaag nog repareren.

Problemen met je iPad? We helpen je graag!

Service en kwaliteit!
Problemen met je iPad? We helpen je graag!

Voorkom het verlies van uw data op uw telefoon

Hoe groot is uw paniek, als u ´s ochtends wakker wordt en uw mobiele telefoon werkt opeens niet meer. Door welke reden dan ook is uw dierbare bezit ´s nachts `overleden`. Het vervangen van het toestel is een fluitje van een cent. Maar hoe zit het met uw data?

 

Wij krijgen bij iPhone Repair Service regelmatig klanten waarvan de iPhone of iPad niet meer functioneert. Veel van deze klanten maken zich meer zorgen om de data op het toestel dan om het herstel van het apparaat. Deze data bestaat vak uit foto’s van bijzondere momenten, contactgegevens etc.

 

Uiteraard is het mogelijk om Data Recovery toe te passen bij een gespecialiseerd bedrijf, maar dat is een zeer dure oplossing. Ook in dit geval geldt voorkomen is beter dan genezen!

 

Automatische back-up van uw Data.

 

Veel telefoons en tablets hebben de mogelijkheid om automatisch een back-up te maken in de cloud, afhankelijk van uw instellingen maakt uw telefoon dan op het gewenste moment een back-up.

 

Bij Apple heet de oplossing iCloud, als u uw iPhone of iPad op de juiste wijze instelt zal het verlies van data tot een minimum beperkt blijven. Iedereen kan een gratis account aanmaken hiervoor met een opslag capaciteit van 5GB. Indien u meer opslagruimte nodig heeft, kunt u dit tegen betaling uitbreiden, de kosten hiervan zijn zeer acceptabel. (40 GB voor minder dan € 1,– per maand)

 

Hoe stelt u iCloud in op uw toestel:

 

Om i-Cloud in te stellen op uw iPhone of iPad, installeert u eerst de nieuwste software versie op uw toestel, hiervoor gaat u naar:

 

  • Instellingen
  • Algemeen
  • Software update en installeert indien nodig de meest recente versie.

 

Schakel iCloud in:

 

  • Instellingen
  • iCloud (geef uw Apple id op of maak een account aan)

 

Automatische back-up instellen:

 

  • Instellingen
  • iCloud
  • Opslag en reservekopie
  • Schakel iCloud reservekopie in
  • Er wordt nu automatisch een back-up/reservekopie van het toestel gemaakt.

 

Uiteraard zijn er nog diverse opties om vervolgens te selecteren, zoals welke data wel en welke niet. Hoe vaak er een backup gemaakt wordt etc.

 

Met bovenstaande instellingen, kunt u op een eenvoudige en goedkope manier verlies van data voorkomen of beperken. Uiteraard heeft u nog steeds een probleempje als uw toestel niet meer functioneert, maar niet meer het verdriet van verlies van die mooie foto’s.

 

Problemen bij het op de juiste manier instellen van uw iCloud of de reparatie van uw iPhone of iPad, onze Service Engineers helpen u graag.