Laat je iPhone of iPad vandaag nog repareren.

Service en kwaliteit!
Laat je iPhone of iPad vandaag nog repareren.

Problemen met je iPad? We helpen je graag!

Service en kwaliteit!
Problemen met je iPad? We helpen je graag!

NOS brengt Tour de France-start in beeld met iPhones van bezoekers

Morgen staat Nederland – en vooral Utrecht – in het teken van de Tour de France. Of je nu bij de start aanwezig bent, of liever vanuit huis kijkt, met deze iPhone-app volg je de festiviteiten via livestreams van iPhones in het publiek of ga je zelf aan de slag als streamer.

 

De NOS en Amsterdamse streaming-app Ubideo bundelen hun krachten om de Tour de France op deze originele manier in beeld te brengen. Iedereen die morgen in Utrecht is met een iPhone, kan zich via de app aanmelden als streamer. Thuisblijvers kunnen er vervolgens op ieder moment op inschakelen.

 

 

Iedereen kan livestreamer worden

Zo krijg je een kijk op de Tour vanuit tientallen camerastandpunten, afhankelijk van het aantal mensen dat aan het streamen is natuurlijk. Vanuit de app spring je gemakkelijk van stream naar stream, zodat je bijvoorbeeld jouw favoriete renner kunt blijven volgen door steeds naar een iPhone over te stappen waar hij net langs rijdt.

 

 

Alle iPhones die morgenmiddag aan het streamen zijn, verschijnen in de Ubideo-app op een interactieve kaart. Zij kunnen ook verzoekjes van gebruikers ontvangen, afhankelijk van waar ze zich bevinden.

 

 

Nu alvast aanmelden


Voordat je morgen als hobby-streamer aan de slag gaat, is het slim om de Ubideo-app nu alvast te downloaden. Om te streamen dien je namelijk eerst een account aan te maken, die je via een mailtje activeert. Uit de ervaring blijkt dat deze mail zomaar in je spam-folder terecht kan komen, dus neem daar eens een kijkje als de registratiemail onvindbaar is.

 

 

De NOS gebruikt al deze videofeeds om een compilatie te maken van de beste beelden, die achteraf op de website van de NOS te zien zijn.

 

Bron: ICulture