Laat je iPhone of iPad vandaag nog repareren.

Service en kwaliteit!
Laat je iPhone of iPad vandaag nog repareren.

Problemen met je iPad? We helpen je graag!

Service en kwaliteit!
Problemen met je iPad? We helpen je graag!

Keurmerk Refurbished: Eindelijk weten wat je koopt!

KEURMERK REFURBISHED: EINDELIJK WETEN WAT JE KOOPT

 

Waar de verkoopaantallen van nieuwe iPhones dalen, kiezen mensen steeds meer voor Refurbished iPhones. Daar is een reden voor, want met een refurbished iPhone ben je een stuk goedkoper uit. Helaas blijkt uit onderzoek (De Grote Refurbished Barometer, november 2018) dat veel mensen nog angstig zijn voor defecten. Hoe weet je nu zeker dat je geen miskoop aanschaft?

Simpel, door het Keurmerk Refurbished heb je als consument of zakelijke klant wél die zekerheid!

 

KEURMERK SCHEIDT KAF VAN HET KOREN

 

Refurbished wordt door steeds meer aanbieders overal op de markt aangeboden, vaak echter wordt er een doekje over de iPhone gehaald, een aantal simpele testjes uitgevoerd en deze vervolgens in het schap gelegd. Dat betekent concreet: 

 

 • geen deugdelijke controles (omdat men niet beschikt over de juiste programma’s);
 • iPhones afkomstig uit China (van de buitenkant zonder krasjes, maar ‘onder de motorkap’ volop ellende); 
 • geen gecertificeerde datawipe; 
 • inferieure accessoires (met risico’s op brand); 
 • geen meest recente iOS update op het toestel; 
 • geen 2 jaar garantie; 
 • geen telefonisch bereikbare Servicedesk; 
 • reparaties van toestellen die weken duren; 
 • aanbieders die financieel niet gezond zijn waardoor garantie niets betekent. 

 

 

Voor de consument en de zakelijke markt was onderscheid maken tussen kwaliteit en rotzooi natuurlijk niet te doen. Kwaliteit, transparantie en garantie van refurbished was een grijs gebied. De markt én de overheid waren van mening dat professioneel refurbished een keurmerk nodig had: het Keurmerk Refurbished.

 

 

WAT HOUDT HET KEURMERK REFURBISHED CONCREET IN?

 

Op 15 maart 2019 introduceerde Techniek Nederland (voorheen: Uneto VNI) samen met de marktleiders, waaronder Forza, het Keurmerk Refurbished. Het keurmerk staat voor de volgende 5 beloftes: 

 

 1. 1. Kwaliteit gegarandeerd

De eerste belofte die het Refurbished Keurmerk behelst is kwaliteitsgarantie. Keurmerk-bedrijven testen de iPhones professioneel op minimaal 50 punten met de juiste testprogramma’s. Deze processen zijn gecontroleerd middels een technische audit door TÜV Nederland. TÜV test de veiligheid, kwaliteit, betrouwbaarheid en leefomgeving door middel van certificering, keuring, inspectie, CE-markering en training. TÜV opereert op Europees niveau, maar ook wereldwijd.

 

 1. 2. Twee jaar garantie

Zelfs al is je product of reviewscore nog zo goed, het kan voorkomen dat een toestel niet (meer) naar behoren functioneert door een technisch mankement. Dan wil je als consument kunnen bouwen op een eerlijke-, duidelijke- en uitgebreide garantieperiode. Toestellen die onder het Keurmerk vallen beschikken altijd over een tweejarige garantieperiode. Op het toestel, maar óók op de laadaccessoires en batterij.

 

 1. 3. Uniforme cosmetische gradaties

Refurbished iPhones (met het Keurmerk) worden onderverdeeld in drie categorieën (gradaties) aan de hand van cosmetische kenmerken. Dit heeft dus puur te maken met het uiterlijk van de iPhone. Binnen het Refurbished Keurmerk is sprake van drie uniforme definities van de verschillende gradaties, lees hier meer over de onderverdeling in: A-grade, B-grade en C-grade.

 

 1. 4. Professionele aanbieders

Een vierde eis die gesteld wordt betreft het professioneel aanbieden van producten. Bedrijven die onder Het Keurmerk Refurbished vallen, moeten het zelf refurbishen van devices als corebusiness hebben. Daarnaast wordt er verwacht jaarlijks een minimale omzet van € 2 miljoen (excl. BTW) te maken op refurbished.

 

 1. 5. Financieel gezonde aanbieders

EDR Credit Services (onderdeel van DAS) toetst of de deelnemende bedrijven financieel solide zijn. Daarbij wordt onder meer meegewogen: solvabiliteit, vermogenspositie, omzet / resultaat, leverancierservaringen en kredietfaciliteiten. Deze audit maakt inzichtelijk hoe een bedrijf er op financieel vlak voor staat en biedt de zekerheid dat een partij niet zomaar failliet verklaard zal worden.

 

 

WAAROM HET KEURMERK REFURBISHED HET VERSCHIL MAAKT?

 

Dat er behoefte is aan een Keurmerk blijkt ook uit De Grote Refurbished Barometer, die in november 2018 gepubliceerd werd. Vergelijkingswebsite Big Spark bundelde haar krachten met gezaghebbende partijen als Deloitte, CBS, Telecompaper en Gartner om de refurbished markt in kaart te brengen. Na 1.400 consumenten ondervraagd te hebben, wordt de introductie van een betrouwbaar refurbished keurmerk door twijfelaars als dé belangrijkste reden genoemd om alsnog te kiezen voor refurbished. Het Keurmerk Refurbished heeft dan ook de steun van de Consumentenbond en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

 

FORZA BEKROOND ALS TOPSPELER REFURBISHED MARKT

 

Wanneer je een toestel koopt van Forza Refurbished (bij ons op kantoor of via onze webshop verkrijgbaar) weet je dus zeker dat je kunt bouwen op de hoogst gestelde eisen. Geen valse beloftes, onzichtbare schade of toestellen die na een paar weken al kapot gaan. De hoogste kwaliteit refurbished-Apple voor een eerlijke een voordelige prijs.