Laat je iPhone of iPad vandaag nog repareren.

Service en kwaliteit!
Laat je iPhone of iPad vandaag nog repareren.

Problemen met je iPad? We helpen je graag!

Service en kwaliteit!
Problemen met je iPad? We helpen je graag!

iPhone batterij kalibreren voor betere prestaties!

Met regelmaat krijgen wij vragen van klanten over de batterijduur van een iPhone. In veel gevallen is de batterij van de iPhone defect geraakt gedurende de gebruiksperiode van de iPhone.

 

Het defect raken van een batterij kan mede als oorzaak hebben dat veel mensen hun iPhone opladen met een iPad adapter, dit gaat namelijk sneller dan met een reguliere iPhone adapter. Een iPad adapter is echter niet geschikt voor het opladen van een iPhone, waardoor batterij problemen kunnen ontstaan.

 

Ons advies is dan ook altijd om de iPhone met een origineel meegeleverde iPhone adapter op te laden.

 

Echter, soms is het zo dat niet de batterij stuk is, maar terwijl u de iPhone gebruikt deze spontaan uitvalt bij een hoger batterij percentage dan verwacht. Uw iPhone geeft aan nog 24% stroom te hebben en valt dan ineens toch uit. De batterij lijkt in verwarring en kan niet goed meer bepalen wat nu 0% is en 100% is, hiervoor bestaat een speciaal kalibratieproces voor de iPhone, welke wij hieronder aan u zullen toelichten:

 

Stap 1:

Sluit je iPhone (of iPad) aan via de origineel meegeleverde USB Kabel aan een adapter en/of laptop.

 

Stap 2:

Houdt de aan/uit knop en de homeknop tegelijk ingedrukt vast, totdat je het Apple logo weer ziet. Op dit moment zal je telefoon een ‘harde reset’ krijgen en de iPhone zal beginnen met het kalibreren van de accu.

Heb je een iPhone 7 (Plus) dan druk je de volume min en aan/uit-knop gelijktijdig in tot het Apple logo verschijnt. Bij de iPhone 8 (Plus) en de iPhone X druk je eerst de volume plus knop kort in, dan de volume min knop en houdt vervolgens de aan/uit-knop in tot het Apple Logo verschijnt.

 

Stap 3:

Laat de iPhone/ iPad aan de lading liggen totdat deze de 100% bereikt, dit kan (vooral de laatste percentages) even duren. Haal het apparaat niet van de stroomtoevoer af, tussentijds gebruik is overigens geen probleem.

 

Stap 4:

Nadat de iPhone aangeeft 100% vol te zijn dien je hem nog ca. 45 tot 60 minuten aan de lader te laten liggen. Je iPhone zal nu beter weten wat de 100% status inhoudt en kan daardoor ook beter bepalen wat je nulpunt is in batterij gebruik.

Na deze 4 stappen is uw iPhone weer zo goed als nieuw als het om de accuduur indicatie gaat, deze stap kan u meerdere malen uitvoeren al naar gelang u er mee te maken krijgt en er hinder van ondervindt.

Al geprobeerd en nog steeds problemen met de Batterij van uw iPhone?

Maak online een afspraak bij een van onze servicepunten en wij plaatsen een nieuwe originele batterij!